Danes smo v Krškem doživeli izjemen dan, poln smeha, veselja in poguma, saj smo priredili že tradicionalni CICI KROS Vrtca Krško. Od leta 2013 naprej vsako leto organiziramo ta čudoviti dogodek za otroke drugega starostnega obdobja, ki prinaša nepozabne trenutke in zmagoslavja. Letos se je dogodka udeležilo slabih 240 otrok, ki so se zbrali kljub razmočenemu in blatnemu terenu.

Mlajši otroci letnika 2020 so se v svojih rdečih majčkah podali na 150-metrsko progo. Njihovi koraki so bili kot mali plamenčki, ki so osvetljevali pot s svojo neomajno energijo. Vsak njihov korak je bil simbol poguma in vztrajnosti, blato pod nogami pa jih ni oviralo, temveč je postalo del njihovega nepozabnega doživetja.

Otroci letnika 2019, oblečeni v zelene majčke, so pretekli 300 metrov. Kot mali zeleni junaki so se spopadli z razdaljo, njihovi nasmehi pa so odmevali po celotnem prizorišču. Razmočena zemlja jim ni predstavljala ovire, temveč izziv, ki so ga z lahkoto premagali. Vsak njihov korak je bil odraz neustrašnosti in veselja do gibanja.

Najstarejši udeleženci, otroci letnika 2018, so v modrih majčkah tekli na 300-metrski progi. Njihova modrina je simbolizirala moč in odločnost, ki ju niso izgubili niti za trenutek. Blatna pot jih ni ustavila; nasprotno, spodbudila jih je, da so pokazali svojo vztrajnost in energijo. Njihovi koraki so bili polni samozavesti, njihov tek pa odmev njihove neomajne volje.

Kljub razmočenemu in blatnemu terenu, ki bi marsikoga odvrnil, so naši mali junaki pokazali neverjetno vztrajnost in voljo. Blato je postalo simbol njihovega poguma, smeh in veselje pa sta preplavljala celotno prizorišče in prispevala k prijetnemu vzdušju, ki je vladalo skozi celotno prireditev.

Na koncu so vsi udeleženci prejeli zaslužena priznanja in nagradice, ki so sijale v njihovih rokah kot dragoceni zakladi. Za sladek zaključek so se posladkali s sladoledom, ki je bil nagrada za njihov trud, pogum in vztrajnost.

CICI KROS Vrtca Krško ni zgolj tekmovanje, je navdihujoča zgodba o moči, vztrajnosti in veselju. Je dogodek, ki povezuje in osrečuje, prinaša nepozabne spomine in dokazuje, da nič ne more ustaviti otroške energije in veselja. Že zdaj se veselimo naslednjega leta, ko bodo naši mali junaki znova tekli po travniku na trim stezi nad ribnikom na Resi, polni navdušenja in neustavljive energije.

Zapisala: Janja Kelhar, dipl.vzg.