Naš vrtec se udeležuje Ljubljanskega maratona – Lumpi teka že od leta 2011, ko je prvič na tek popeljal skupinico otrok in njihovih staršev. Ponosni smo na to, da tudi na tak način naše otroke in njihove starše spodbujamo k pomenu športa in gibanja.

Tako se je tudi letos iz Vrtca Krško odpravilo na 27. Ljubljanski maraton več kot 70 otrok in njihovih staršev. Od tega je bilo samo otrok tekačev 40. Vseh prijavljenih Lumpi tekačev iz države pa okoli 1.500. Naši otroci v modrih majčkah Vrtca Krško so se odlično odrezali na teku. Ves dan je vladalo prav prijetno športno vzdušje in še vreme je bilo zelo prijazno do nas.

Otroci so morali preteči 200 m, po Slovenski cesti do Kongresnega trga, kjer jih je čakala zaslužena medalja. Ta razdalja za naše otroke res ni predstavljala napora, je pa velika spodbuda za naprej. Za še večje športne podvige in daljše razdalje, ki jih bodo morali premagovati.

Otroci v gibanju uživajo in se radi vključujejo tako v spontane, kot tudi vodene dejavnosti. S pomočjo različnih športnih dejavnosti se začnejo zavedati samega sebe, oblikujejo lastno identiteto in samospoštovanje. Tako skupaj s starši otroke nenehno spodbujamo h gibanju in jim omogočamo, da postopoma sprejmejo gibalno-športno dejavnost kot trajno vrednoto, ki jim bo pomagala ohranjati zdravje in jih bo sproščala ob psihičnih napetostih vse življenje.

Zapisala in pripravila: Janja Kelhar, dipl. vzg.                                                                              Organizatorka odprave Vrtca Krško na Ljubljanski maraton