Ob jutranjem pogovoru smo si ogledali koledar in ugotovili, da se bliža DAN ZEMLJE, ki ga vsako leto obeležimo 22 aprila. Na ta dan se odvijajo različni dogodki povsod po svetu. Letošnja tema Dneva Zemlje je Planet proti plastiki kot poziv k zmanjšanju uporabe plastike v korist zdravja ljudi in vseh živih bitij. Zdravi ekosistemi omogočajo zdravje planeta in njegovih prebivalcev ter podpirajo ekosistemske storitve, od katerih smo odvisni. Ohranjanje narave in biotske raznovrstnosti je zato ključno, saj vpliva na naše zdravje, gospodarstvo in kakovost življenja.

Vilinka Zalinka nam je tudi letos poslala vabilo, naj se ji pridružimo k plesnemu praznovanju. Povabila nas je k našim prijateljem v skupino C3 in to je bila tudi prva priložnost, da smo se srečali v živo in ne preko pošte.  Dobili pa smo nalogo, da za svoje prijatelje ustvarimo darilo – rože. Ko smo se začeli pogovarjati, kakšne rože naj izdelamo, je Neža podala idejo: NAJ BO ENA, VELIKA ROŽA.  Tia Tajda jo je takoj dopolnila: NAJ IMA VELIKO STEBLO. Dominik se je domislil: NA SREDINI NAJ IMA RUMENO, KOT MED.  Filip je rekel: NAJ BO MAVRIČNA. Maks in  Miha sta imela idejo: NA NJEJ NAJ BODO METULJČKI IN ČEBELICE. Ažbe pa je dodal: NAJ IMA SPODAJ OGRAJCO IN V NJEJ VODO. Sofija pa se je spomnila: NAJ IMA TUDI ZELENE LISTE NA STEBLU. Tako smo dobili idejo, izdelali načrt izdelave in se spravili, k delu. Pa smo barvali, pa smo rezali, pa smo lepili in nastala je čuuuudoooovita roža.

Na Dan zemlje pa smo se  z avtobusom odpeljali v centralni vrtec v telovadnico, kjer je bilo vse okrašeno z rožami. Tudi mi smo prinesli svojo, se preobuli in kmalu so se nam pridružili tudi naši mlajši prijatelji in Vilinka Zalinka. Skupaj smo zaplesali ob glasbi, ki nas je popeljala v svet barv in prijateljstva. Plesno doživetje nam je bilo res všeč in smo zelo uživali. Ob koncu smo izmenjali rožice, potem pa smo se še malo podružili z njimi v njihovi igralnici. Poslovili smo se in se dogovorili, da se kmalu spet srečamo. Na poti proti avtobusu pa smo imeli tudi priložnost ogleda šolskega čebelnjaka, v bližnjem parku pa smo srečali šolarje, ki so pobirali smeti in imeli čistilno akcijo. Oni pa so Dan Zemlje obeležili s čiščenjem.                                                                   Jožica