28.03. – DV1- Mesec družine

Uspelo nam je! V družinskem mesecu marcu smo tudi v vrtcu lahko naredili ‘družinsko’ sliko 🙂 Z vsemi člani in obema vzgojiteljicama. Srečni midve in srečni vi starši, saj so vaši otroci zdravi in vsi prisotni v vrtcu.

V jutranjem krogu se pogovarjamo o družinah, kateri člani jo sestavljajo, poimenovali smo jih, otroci so povedali imena članov. Kje živijo družine, kaj delajo in koga vse še lahko štejemo v krog, smo se pogovarjali cel mesec in še nadaljujemo s to temo. Naučili smo se nekaj novih pesmic in deklamacij, uživali smo v prebiranju Enci benci in drugih pravljicah, ki so bile povezane z družino. Obeležili smo tudi praznike, ki so se zvrstili en za drugim in staršem podarili šopke.

Otroci najbolj uživajo v risanju, ustvarjanju in striženju s škarjami. Velik poudarek smo dali na prosto igro ter sledili interesom otrok.

Kljub vsem dejavnostim, ki jih izvajamo, se trudimo, da čim več časa preživimo na svežem zraku. Sprehodimo se do mostu v okolici vrtca, še vedno pa je najbolj zanimiva igra na igrišču, kjer otroci uživaju v vožnji s poganjalci, v igri z žogami, risanju s kredami ter igri na pesku.

Zapisala: Sanja Marat, dipl.vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost