DV2 – ZEMLJA PLEŠE IN MI RAJAMO Z NJO

Vsako leto smo v našem vrtcu dan Zemlje obeležili z dnevom plesa. Ponavadi smo se zbrali na kakšnem posebnem mestu, kamor nas je povabila Vilinka Zalinka. Zaradi posebnih razmer, je lani dan plesa odpadel. Letošnje šolsko leto pa je vilinka vsem otrokom vrtca Krško poslala povabilo. 22.4.2021 ob 10.00, naj bi se ji vsi pridružili pri plesu, vendar pa naj bi skupine ostale v svojih “mehurčkih”.

S pripravami smo začeli že teden prej. Pogovarjali smo se o našem planetu ter o živi in neživi naravi, ki nas obdaja. Vilinka Zalinka nam je prinesla tudi čarobno seme, ki smo ga posadili v zemljo, s katero smo se igrali in raziskovali v jutranjih kotičkih. Kar nismo mogli verjeti, koliko živali se skriva v zemlji.

Tako “oboroženi” z znanjem smo v četrtek zaplesali na našem igrišču. Ker je bilo na prostem, so se nam lahko pridružili tudi otroci iz mlajše skupine.

Pod vodstvom Zalinke smo zaplesali na že znano glasbo, vilinka pa nam je predstavila nekaj zelo posebnih živali (žabo, ki leti po zraku, orjaško čebelo…).

Poskrbeli smo tudi za dekoracijo in si igrišče okrasili z metuljčki in rožicami.

Bil je res en poseben dan in to s sončkom obsijan.

Zapisala Zala Jazbec, dipl. vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost