Dejavnosti v Tončku

V razmerah, ki smo jih preživljali zadnje tri mesece, smo vzgojiteljice v skupini otrok, ki so bili prisotni, poskušale vzpostaviti prijetno in domačno vzdušje. Imeli smo jutranje kroge, se pogovarjali, prepevali, poslušali glasbo, brali pravljice, se gibali na svežem zraku. Dokončali smo dejavnosti, ki smo jih imele pripravljene v jesenskem času. Tudi na igrišču smo pograbili listje in se pripravili na prvi sneg.

Da bi otrokom pričarale prijetno praznično vzdušje v mesecu decembru, smo okrasili vrtec, otroci so seveda prispevali s svojimi izdelki in dobro voljo. Izdelovali smo okraske, naredili voščilnice, prepevali božične pesmi. Božično vzdušje v vrtcu je oživelo, med drugim nas je obiskal tudi tretji dobri mož.
Da je delo potekalo nemoteno, smo normalno izvajali bralno značko, da so otroci lahko povedali svoje obnove pravljic. Sledile smo interesom otrok, jih vzpodbujale, poslušale in motivirale. Nastajali so različni izdelki, njihova igra je bila bogata.
Bralni smo pravljico Pogumni pingvinček, kmalu so nastali različni pingvini dveh tehnik, ki so jih otroci predlagali sami. Urili smo se v fini motoriki, mlajši so se učili tehnike striženja s škarjami in seveda uporabe lepila (v stiku in tekoče).

V okviru projekta Zdravje v vrtcu, smo si ogledali posnetek lutkovne igrice Pingvinček.

V zadnjem tednu pa smo poskušali obeležili Prešernov dan – pogovarjali smo se o največjem slovenskem pesniku, njegovem delu. Povezali smo ga s slovensko himno Zdravljico, jo peli in poslušali. Starejši otroci so himno že znali zapet. Brali smo poezijo in pravljico o Prešernu. S tehniko risanja z ogljem pa so otroci naslikali portrete pesnika. Pri vhodu v vrtec smo izobesili otroške izdelke.

Zapisala Sanja Marat

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost