3.3. – P2 – Pomladne barve

Komaj smo čakali na pomlad, ki nam postreže s pisanimi barvami in novimi dogodivščinami.

Na sprehodu smo opazili pomladne cvetlice – trobentico, marjetico in zvonček. Pogovarjali smo se o njih, v igralnici smo nalepili njihove slike, saj jih nismo želeli trgati. Spoznali smo rumeno in belo barvo ter nadaljevali z raziskovanjem osnovnih barv. S tempera barvami so otroci ustvarili pomladni travnik, odtiskovali so pomladne cvetlice izrezane iz tulcev.

Na projektorju in prosojnicah smo si ogledali pravljico Trije metulji, utrjevali barve in nato so otroci ustvarili posebne metulje, ki so jih ponosno nesli na razstavo. Po navdihu pravljice so otroci narisali metulje in cvetlice.

Naučili smo se nove pomladne pesmi Tra ra, Mali zvonček, deklamacijo Miška. Muzicirali smo z orfovimi inštrumenti, kar je bilo otrokom izjemno všeč in so še večkrat prosili za to dejavnost. Naučili so se razlikovati med glasnim, tihim igranjem ter med hitrim in počasnim igranjem na inštrumente. Plesno smo ustvarjali ob pesmi Mali zvonček.

Nadaljevali smo igre z žogicami za spoznavanje in utrjevanje osnovnih barv. Žogice smo razporejali bo barvi, iskali nove predmete v igralnici, ki so odgovarjale določeni barvi. Otrokom je šlo odlično. Igrali smo se igro s kocko – poišči pravo barvo. Na grafoskopu smo preizkušali ploščice različnih barv in ugotovili, da lahko sestavimo veliko zanimivih stvari. Tako smo se pričeli pogovarjati in opazovati še oblike – krog, trikotnik in štirikotnik. Tem nam res ne zmanjka!

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost