24.10. – P2 – Beli zajček

Projekt Trajnostna mobilnost nas je spodbujal k razmišljanju o varovanju narave pred nevarnimi izpuhi vozil. Ustvarjalci projekta so za otroke pripravili igro Beli zajček, v kateri ste sodelovali tudi starši.

Otroci so kmalu dojeli, da je zabavno sivega, umazanega zajčka spreminjati v čistega, belega. Pri razumevanju jim je pomagala pravljica, ki so jo sestavili ustvarjalci projekta. Seveda so za nalepko morali priti v vrtec peš ali s poganjalcem. Naš zajček je postal zelo bel in z veseljem smo ga razstavili v garderobi.

Šli smo na sprehod, da bi videli kako poteka promet. Opazili smo, da se pelje veliko avtomobilov z le enim šoferjem. Opazili smo tudi avtobus v katerega pa lahko gre veliko ljudi. Na vlak smo morali dolgo čakati, a se je splačalo. Otroci so se odločili, da v vrtcu izdelamo avtobus. Prinesla sem velik karton, da se je delo lahko začelo. Otroci so z največjim veseljem pobarvali stranice. Res je, da so bili umazani, a nasmešek ob zadovoljstvu je neprecenljiv. Nalepili smo še kolesa, izdelali volan in sedeže. Otroci so povedali, da so sedeži iz blaga, zato smo tudi mi nalepili koščke blaga na svoj sedež. To je bilo zabave, igre in potovanj.

Mimogrede smo se naučili še pesem Z Avtobusom in plesali Zajčka Zlatka. Zelo smo uživali!

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek, dipl.vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost