22.10.2022 – LJUBLJANSKI MARATON – LUMPI TEK

26. LJUBLJANSKI MARATON – LUMPI TEK (22. oktober 2022)

Gibalna aktivnost postaja nesporno ena najpomembnejših razsežnosti, ki nam zagotavlja kakovostno življenje. Strokovni delavci Vrtca Krško se zavedamo, da je gibanje otrokova osnovna potreba in to tudi otrokom omogočamo s skrbnim načrtovanjem dejavnosti. Glede na pomen, ki ga ima gibanje v otrokovem razvoju, je nujno že v rani mladosti ustvariti pozitiven odnos do gibalnih dejavnosti. Z določenimi dejavnostmi v športnem letu pa sodelujemo tudi s starši, saj imajo v predšolskem obdobju vodilno vlogo.

Naš vrtec se udeležuje Ljubljanskega maratona – Lumpi teka že od leta 2011, ko je prvič na tek popeljal skupinico otrok in njihovih staršev. Ponosni smo na to, da tudi na tak način naše otroke in njihove starše spodbujamo k pomenu športa in gibanja.

Tako se je tudi letos iz Vrtca Krško odpravilo na 26. Ljubljanski maraton več kot 100 otrok in njihovih staršev. Od tega je bilo samo otrok tekačev 49. Vseh prijavljenih Lumpi tekačev iz države pa okoli 1.200. Vrtec Krško je tako zasedal na maratonu kar lep delež udeležbe. Kljub slabemu vremenu so se naši otroci v modrih majčkah Vrtca Krško, odlično odrezali na teku. Ves dan je vladalo prav prijetno športno vzdušje.

Otroci so morali preteči 200 m, po Slovenski cesti do Kongresnega trga, kjer jih je čakala zaslužena medalja. Ta razdalja za naše otroke res ni predstavljala napora, je pa velika spodbuda za naprej. Za še večje športne podvige in daljše razdalje, ki jih bodo morali premagovati.

Otroci v gibanju uživajo in se radi vključujejo tako v spontane, kot tudi vodene dejavnosti. S pomočjo različnih športnih dejavnosti se začnejo zavedati samega sebe, oblikujejo lastno identiteto in samospoštovanje. Tako skupaj s starši otroke nenehno spodbujamo h gibanju in jim omogočamo, da postopoma sprejmejo gibalno-športno dejavnost kot trajno vrednoto, ki jim bo pomagala ohranjati zdravje in jih bo sproščala ob psihičnih napetostih vse življenje.

Zapisala: Janja Kelhar, dipl. vzg.                                                                            

Organizatorka odprave Vrtca Krško na Ljubljanski maraton

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost