19.11. – P2 – Tradicionalni slovenski zajtrk

V Sloveniji že vrsto let vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, ki ga šole in vrtci tradicionalno obeležijo s slovenskim zajtrkom. Letošnje leto je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) razglasila za Mednarodno leto sadja in zelenjave, z namenom poudariti to pomembno prehransko dobrino. Zato je letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. 

ZAKAJ TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK ?
DA IZBOLJŠAMO lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo.  DA RAZUMEMO pomen kmetijstva in čebelarstva. DA SPODBUJAMO k pravilni in zdravi prehrani. DA OZAVEŠČAMO o pomenu živilsko-predelovalne industrije. DA RAZUMEMO pomen gibanja in ohranjanja čistega okolja.

V vrtcu smo v ta namen skupaj z otroki pripravili pogrinjke s čebelicami ter si privoščili odličen tradicionalni slovenski zajtrk s prijatelji iz sosednje skupine.

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost