1.3. – P2 – Vadbena ura z žogami

Otroci imajo zelo radi žoge in zato nam je tole dopoldne minilo kar prehitro. Iz vrtca Ciciban smo si izposodili velike žoge ter se odpravili na asfaltno igrišče.

Najprej smo veselo tekli en krog, potem smo se igrali igro “Ujemi repek”, ko smo enemu otroku dali kolebnico – repek za hlače, ostali pa so ga lovili. Igre se še nismo igrali, ampak zdaj jo otroci že obvladajo. Sledilo je razgibavanje, saj vsi vemo, da se športniki vedno razgibajo pred svojim treningom.

Nato smo se razdelili v dve skupini, prva je ustvarjala, risala s kredami po tleh, z drugo pa smo pričeli z glavnim delom vadbene ure. Žoga je nekaterim otrokom znana igrača, znajo jo metati, brcati, celo odbijati, za druge je bilo vse novo. Žoge smo najprej preizkusili, si jih podajali na različne načine, jih metali in lovili. Narisala sem dolgi vijugasti kači po katerih so otroci vodili žoge – najprej so šli z njo v roki, nato so jo kotalili in na koncu so poskušali zadeti koš. Nekateri otroci znajo res dobro brcati žogo, zato smo se igrali še nogomet na svoj način.

Skupini sta se zamenjali in tako je minil naš aktiven del dneva, saj nas je kosilo že vabilo nazaj v vrtec. Prijeli smo se za bibo, ki nam pomaga pri varnosti in šli na pot. Na koncu igrišča smo zagledali nova igrala in seveda nismo mogli mimo njih ne da bi jih preizkusili. To je bila naša češnja na torti :).

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost