NOVEMBER V VRTCU-04.12.2018-C5

Zapadel je prvi letošnji sneg. Z velikim zanimanjem smo ob oknu opazovali ples snežink. Odločile smo se da otrokom sneg ponudimo kar v igralnici. Na mizo smo postavile posodo s snegom in krožnike. Vsi so radovedno pristopili in se hitro dotaknili snega, toda joj kaj pa je to? Nekateri so hitro umaknili roke od mrzlega snega in samo radovedno opazovali tiste pogumneže, ki so veselo prenašali, stiskali, oblikovali hladen beli sneg.

“MEDVED STOPA COP COP COP

ZAJČEK SKAČE HOP HOP HOP

MALA MIŠKA PA HITI TIKE TIKE TIKE TI”

Zbrali smo se ob mizah v jutranjem krogu. Živali so se predstavile vsaka s svojo pesmico. Ob zgodbici so ponazorila svoje gibanje in še in še prepevale. Otroci so z zanimanjem opazovali in gibanje živali ponazorili z rokami oz .dlanmi.

Bliža se veseli december – poskrbeti moramo za praznično okrašeno igralnico. Iz slanega testa smo s pomočjo modelčkov izrezali smrečice in zvezdice, katere pa že pridno barvamo.

V popoldanskem času pa smo se srečali s starši otrok iz naše skupine, kjer smo izdelovali presenečenje zanje. Udeležba je bila zelo velika, vzdušje pa sproščeno in prijetno.

Darija & Melita