Maj 2019

Mavrična skupina – C8

Mizica letnih časov

Mizico krasijo živalce iz pravljice o Palčku Piskalčku. Skrite so med zelenjem in hlodki. Na vejicah poplesujejo male čebelice. Pod koreninam opazimo rogača in rogačko, ki sta palčku Piskalčku odpeljala voziček z instrumenti. Na steni so sličice živali, ki si jih je otrok prislužil in nato za njih lepo skrbel. Vsak dan pojemo njegovo pesmico in si urimo jezičke.

 

Obisk čebelarja

Na svetovni dan čebel, v ponedeljek, 20. 5., smo imeli v vrtcu na obisku čebelarja. S seboj je prinesel čebelji panj, zaščitno obleko, ki so jo lahko otroci pomerili ter satje. Povedal nam je nekaj pomembnih stvari o življenju čebel ter odgovoril na vprašanja otrok. Na koncu pa smo se lahko posladkali s cvetnim prahom in medom.

 

Igra na kamenčkih

Izkoristimo vsak sončni žarek in se ob preglobokem blatu na igrišču odpravimo na kamenčke. Malo drugačna igrala otroke spodbudijo k novim izzivom in igram. Takole so se vsi skupaj usedli na »tunel«in so bili čebelice v čebelnjaku. Plezali so po plezalni steni in se preizkušali v moči in pogumu.

 

Glasbena šola

Povabljeni smo bili na obisk v glasbeno šolo. Obiska so se udeležili predšolski otroci. Otroci glasbene šole so igrali na različne instrumente. Pozorno smo jih poslušali, ter si ogledali čudovit ples deklic v pisani oblačilih. Z radovednostjo in začudenostjo so otroci opazovali dečka, ki je vedno nekaj naredil narobe. Učiteljica nas je preko njegovega primera učila bontona.

 

Kolesarjenje

Otroci so ob vaditelju preverili obvezno opremo. Poslušali so katera pravila morajo pri vožnji upoštevati, si ogledali stezo po kateri bodo vozili, ter se nato preizkusili v vožnji. Premagovali so vožnjo po klancu navzgor in navzdol. Igrali so se igre, kjer se je bilo potrebno ustaviti, zaviti, in ves čas spremljati dogajanje na kolesarski poti. Na koncu so pomagali pospraviti rekvizite in se zahvalili vaditeljema.

 

Prosta igra

Del proste igre v mesecu maju je bilo pripravljanje različnih predstav, nastopov, in gradnja hiš, kotičkov. Veliko smo se pogovarjali o Sloveniji, ter kje so otroci že bili, kaj so tam videli in kaj tam je. Sestavljali so zemljevid škrata Zgube in na njem iskali izgubljene stvari.

 

Rojstni dan

V mesecu maju smo praznovali kar trikrat. Slavljenci so z navdušenjem rezali sadje in sestavljali mavrično sadno torto. Čestitali smo vsem in jim zaželeli vse najboljše.

Rojstni dan 1

Rojstni dan 2

Rojstni dan 3

 

Ustvarjanje

S suhimi barvicami smo risali svoj dom, predšolski otroci so ga nato tudi opremili in narisali svoje družinske člane. Oblikovali smo plastelin, barvali s flomastri in izdelovali svoje knjige z lastnimi ilustracijami.

 

V peskovniku

Zadnji deževni dnevi ter primerna oblačila; škornji in pelerine so nam omogočili igro na prostem. Otroci so bili navdušeni nad nekaj lužami v peskovniku. Zgradili so doline in hribovje, med katerimi se je vila reka Sava. Naredili so mostove in slapove. Vodo so zbirali skupaj in opazovali kam in kako teče.

Zapisala vzg. Petra Melik