Ciciplaninci – 2. pohod na Grad Sevnica

V soboto nas je zjutraj močno prestrašil dež, saj je vse kazalo na to, da bo naš pohod potekal v dežju oz. ga bomo primorani odpovedati. A sonce je k sreči imelo svojo moč in je dež pregnalo z naše dežele. Preostanek sobote je bil oblačen, le tu in tam je izza oblaka pokukalo sonce.

V velikem številu, bilo nas je okrog 100, se nas je zbralo na železniški postaji Krško. Z vlakom smo se odpeljali v Sevnico, kjer nas je že čakal naš vodič. Sledil je pozdrav in opis današnje poti. Zbudili smo našega Cicija, ki je veselo prespal celotno vožnjo z vlakom in se odpravili na pot. Vodič je vsakemu otroku ob začetku še pripravil manjše darilo iz lesa. Pot smo nadaljevali po stranskih poteh do gradu Sevnica. Med potjo smo si ob reki Savi ogledovali lesene ter kamnite skulpture. Ob prihodu na grad je sledila malica ter vnos novega žiga v naše planinske izkaznice. Na gradu smo si ogledali tamkajšnjo tematsko učno pot »Gozd je kultura«. Ker nas je čas preganjal, smo ogled poti malo skrajšali. Ogledali smo si tamkajšnja drevesa ter izvedeli veliko novega o njih. Veliko dreves je tako velikih, da so bile potrebne vse naše roke, da smo jih objeli. Ogledali smo si čebelnjak ter deblak – didaktični objekt, kjer smo se spoznali z biotsko raznolikostjo kar 36 vrst dreves ter si ogledali in se dotaknili različnih lesnih struktur.

Pot nazaj do železniške postaje je stekla mnogo hitreje, kot smo pričakovali, zato smo se še ustavili na bližnjih igralih ter se poigrali. Malo po 12. uri smo se z vlakom odpeljali nazaj v Krško, kjer smo se poslovili do našega naslednjega pohoda.

Preživeli smo lepo soboto, prepojeno z novimi dogodivščinami, otroško igrivostjo ter nasmehi.

Zapisala: Anita Planinc

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost