Brezplačen vrtec v času karantene oz. izolacije otroka

Spoštovani starši!

V kolikor je otrok odsoten iz vrtca zaradi izolacije oz. karantene, ste za čas odsotnosti oproščeni plačila vrtca.

Če je otrok zbolel zaradi okužbe s Covid-19 in je v izolaciji, v vrtec dostavite potrdilo o prebolelosti, ki ga pridobite na aplikaciji eZdravje ali pri osebnem pediatru. Prav tako lahko potrdilo pridobite v lekarni s predložitvijo zdravstvene kartice. Na podlagi potrdila ste oproščeni plačila vrtca za obdobje 10 dni od datuma pozitivnega testa.

Če je otrok v karanteni, ker je bil v tesnem stiku z okuženo osebo izven vrtca, lahko od NIJZ pridobite IZJAVO o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu. Na podlagi izjave ste oproščeni plačila vrtca za čas karantene, ki je navedena na izjavi (trenutno je to 7 dni).

Potrdilo o prebolelosti oziroma izjavo o karanteni je potrebno dostaviti na upravo vrtca ali vzgojiteljici vašega otroka.

Če je otrok v karanteni na domu, ker je bil v tesnem stiku z okuženo osebo med bivanjem v vrtcu, v tem primeru izjava ni potrebna. Če starši potrebujete izjavo o karanteni zaradi svojega delodajalca (varstvo otroka) boste izjavo pridobili v sodelovanju z NIJZ, ki bodo z vami stopili v kontakt.

Dodatne informacije dobite
na tel. 07-62-05-402 (Sonja Praprotnik), mail: sonja.praprotnik1@guest.arnes.si
ali 07-62-05-400 (Anica Romarić), mail: anica.romaric@guest.arnes.si .

Datum: 19.1.2022

Uprava Vrtca Krško

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost