April, 2019 – C3 – Čudovito popoldne

Ker so otroci v mesecu marcu prebolevali vodene koze, smo naše srečanje za materinski dan in izlet prestavili na mesec april. Sklenili smo, da pojdemo peš tudi v slabem vremenu in glej ga šmenta, naredil se je lep sončen dan.

Najprej smo imeli  pol ure kulturno-umetniški program s pesmicami in deklamacijami. Žal v tem času ni nastala nobena fotografija. Starši in otroci so naredili velik krog, da smo se povezali. Vsi skupaj smo peli in deklamirali. Otroci so se zelo trudili, prisrčni so bili. Potem so otroci staršem razdelili svoje izdelke na temo To sem jaz. Bilo je zelo ganljivo.

Nato smo oprtali svoje nahrbtnike in pred vrtcem počakali še na prijatelje iz druge skupine in njihove starše. Skupaj smo pričeli naš pohod do ribnika. Staršem smo pokazali novo, manj prometno  in bolj varno pot.  Prav tako sva predstavili, kako pomembno je, da se držimo za roke, ko hodimo v koloni drug za drugim in da smo pozorni, tako na ljudi, kot promet.

Ko smo prispeli do ribnika, so nas račke že čakale.  Sodelavki iz druge skupine sta pripravili vrečke s koruzo.  Vsak otrok, ki je to želel, je lahko nahranil račke.

Sledila je igra na različnih plezalih. Otroci so se popolnoma sprostili in razživeli. Lepo jih je bilo opazovati.

Preden smo se vrnili nazaj v vrtec, so otroci prejeli medaljo za opravljeni izlet. Kako so bili veseli in ponosni svoje prve medalje.  V knjižico mali sonček – modri program, pa bom zabeležila, kdo se je pohoda udeležil.

Ko sva nazaj grede opazovali starše in otroke, so njihovi obrazi sijali od zadovoljstva. To nama pomeni največ.

 

Bojana in Irena