9.10.2019 – P3 -TEDEN OTROKA V P3

Teden otroka se obeležuje v prvem tednu oktobra, ko želi ZPMS pozornost širše javnosti z različnimi dejavnostmi usmeriti na otroke in mladino. Letošnji Teden otroka  smo praznovali  v tednu od 7. do 13. oktobra 2019, tema  pa je bila : Naše pravice.

Tudi mi smo v vrtcu z različnimi dejavnostmi obeležili ta teden.

Z otroki smo se družili  v skupni igri s prijatelji, praznovali smo kar tri rojstne dni, ustvarjali z jesenskimi listki in sadeži in si skuhali bučno juho, za katero je prinesla recept deklica iz naše skupine. Že zjutraj smo s prijatelji skupine P4 narezali buče, krompir in čebulo. Vse skupaj smo stresli v velik lonec, ki smo ga odnesli v kuhinjo k naši Binci. Do kosila nam je iz vseh narezanih sestavin skuhala najboljšo bučno juho. Pred počitkom pa smo prisluhnili še pravljici O juhi, ki iz buč se skuha.

Ob zaključku tedna otroka pa smo še pripravili druženje ob peki kostanja, ki  je vedno prijetno.  Otroci so ga prinesli v vrtec, naša Binca pa nam ga je spekla v pečici. Kmalu je ves vrtec dišal po vročem pečenem kostanju, mi pa smo se že sladkali z njim.  Naredili smo si tako prijeten piknik in se kostanja do sitega najedli. Hvala vsem staršem, ki ste pridno nabirali kostanj in ga prinesli v vrtec.

Jožica in Alenka

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost