9.5.2017 – Zaščita pred klopi

Spoštovani starši!

Tako kot prejšnja leta, tudi letos opozarjamo na zaščito otrok pred klopi. Vrtec mnoge dejavnosti izvaja na prostem, v naravi, občasno tudi v gozdu. Zato je tveganje relativno veliko.

Prosimo vas, da otroke redno pregledujete – in da ste še posebej pozorni kadar so bili otroci v gozdu. O tem vas bo vzgojiteljica obveščala na oglasni deski. Pa tudi sicer je priporočljivo otroke redno pregledovati, saj so klopi kjerkoli v naravi, tudi na igrišču pri vrtcu.

Tudi vzgojiteljice bodo pozorne, vendar povsem razumljivo je, da tolikšnega števila otrok ne morejo natančno pregledati, zato je glavna skrb na starših.

Najboljši preventivni ukrep je, da so otroci v naravi primerno oblečeni: telo naj bo čim boj pokrito, dolgi rokavi, dolge hlače, oblačila naj bi bila svetla, saj na njih klopa lažje opazimo. Vzgojiteljice ne bodo uporabljale repelentov (sredstev za odganjanje mrčesa), saj vemo, da niso povsem zanesljivi in delujejo sorazmerno kratek čas. Ob pogosti in nepravilni uporabi so tudi potencialno škodljivi.

Hvala za razumevanje!

Uprava vrtca