31.5.2019 – C9 – Mesec maj pri nas

V mesecu maju smo izvajali naslednje dejavnosti:

  1. Dejavnosti iz športno-gibalnega programa Mali sonček

Urili smo se v spretnostih z žogo. Otroci so pokazali svoje znanje podajanja, lovljenja, kotaljenja, nošenja ter vodenja žoge. Starejši otroci so še pokazali svoje znanje brcanja žoge v gol, mlajši pa metanja na koš.

V sodelovanju z Janjo smo izvedle vadbeno uro v telovadnici, kjer smo otrokom pripravile poligon, kjer so otroci urili in pokazali svoje sposobnosti iz naravnih oblik gibanja (plezanja, skakanja, valjanja, hoje, plazenja).

Naučili smo se novo ljudsko rajalno igro Potujemo v Rakitnico.

Izvedli smo težko pričakovani orientacijski pohod. Za boljšo motivacijo otrok sem vključila lutko miška Cici, ki je stalni spremljevalec na pohodih otrok vključenih v vrtčevski planinski krožek. Pričetek pohoda je bil pri vrtcu, kjer je otroke na drevesu s pismom v roki že čakal Cici, ki nam je tudi pripravil današnji pohod. Otroci so ga z veseljem sprejeli medse in si ga med pohodom menjavali med seboj – tako se je Cici nosil v rokah prav vseh naših otrok. Cici nam je pripravil 9 nalog, ki so jih otroci vestno in uspešno opravili. Med potjo smo morali biti pozorni na puščice in markacije, ki so nam označevale pot. Pozorni smo morali biti tudi na pisma z nalogami. Cici nas je popeljal po poti, ki je še nismo prehodili, a so otroci vestno opazovali in nas uspešno pripeljali do cilja, do ribnika. Tam nas je čakal zaklad, ki pa smo ga morali še najti, saj nam je Cici malo zagodel in ga skril. A otroci so uspešni iskalci in so zaklad hitro našli. S pričakovanjem smo pogledali v nahrbtnik ter se razveselili soka ter prigrizkov, s katerimi smo se pogostili. Z veseljem smo se še poigrali na tamkajšnjem igrišču.

  1. Sprehod v dežju

V mesecu maju nam je malo zagodel dež, ki je veliko naših športnih dejavnosti prestavil v junij. A dež nas ni zamoril, izkoristili smo ga za sprehod z dežniki ter igro po lužah. Z dežniki smo odšli tudi na igrišče, bivanje na prostem zaradi dežja, za nas ni bilo okrnjeno.

  1. Bivanje na prostem

Izkoristili smo lepe dneve ter se čim več igrali na igrišču, hodili na sprehode, …

Otroci C9 z Anito in Alenko

Zapisala: Anita Planinc, dipl. vzg. pred. otrok