31.01. – P2 – Januar

Mesec januar nam je prinesel toplo in lepo vreme, zraven pa tudi veliko bacilov. Otroci zbolevajo zaradi viroz, prehladov, trebušnih obolenj… Kljub vsemu smo z otroki, ki so bili prisotni v skupini, delali dalje. Pogovarjali smo se o pticah, jih opazovali na sprehodu in spremljali našo ptičjo hišico, v katero smo nasipali semena za ptičke.

Skupina Pravljica 1 nas je povabila na lutkovno predstavo Rokavička. Tudi otroci so se postavili v vlogo vzgojiteljice in nam predstavili svojo verzijo lutkovne igre. Bilo je smešno, zanimivo in pestro.

V knjižnici smo si izposodili knjige, slikanice o našem telesu. Pregledovali smo slike, preučevali, kaj imamo v in na svojem telesu ter preko slikovnega gradiva povedali, katero oblačilo oblečemo na določen del telesa. Preko socialnih iger smo se igrali, pokazali in poimenovali dele telesa ter različna oblačila in obutev.

V garderobi nam je že lažje se oblačiti in obuvati, saj se otroci trudijo urediti sami sebe.

Iz revij, reklam smo izrezovali oblačila, obutev in jih razvrstili na plakat. Prilepili smo ga na vidno mesto, da je otrokom dostopen in lahko vsak dan ponavljamo in poimenujemo oblačila.

Kmalu bodo debele bunde zamenjale tanjše jakne. Kaj pa kape, šali, rokavice? Jih bomo še potrebovali?

Vzgojiteljica Sanja

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost