30.9. – DV1 – Higiena rok

Smo trenutno v obdobju, ko je osebna higiena še kako dodatno pomembna za naše zdravje. V vrtcu skrbimo za redno čiščenje, razkuževanje, prezračevanje, seveda poskrbimo, da so otroci čim več na svežem zraku. Kljub vsemu pa je najbolj pomembna osebna higiena. V skupini smo se pogovarjali in seveda nazorno pokazali pravila kihanja in kašljanja ter brisanja nosu.

Še bolj nazorno pa smo s slikovnim gradivom prikazali bacile, ki se nahajajo okoli nas in ki so nevarni za naše zdravje. Da jih odženemo stran, smo poskusili kar z umivanjem rok. Vsak otrok, ki je želel, je dobil ‘bacilno’ štampiljko na dlan. Ta grdi bacil smo najprej zmočili z vodo, nato pa ga temeljito namili ter oprali z vodo.

Bacile smo pričeli slikati tudi s prstnimi barvami in čopiči. Otroci so pravi umetniki.

V sredo smo obeležili nov državni praznik, dan slovenskega športa. V skupini smo ga obeležili tako, da smo se dobro razgibali in tako v dnevno rutino uvedli vsakodnevno jutranje razgibavanje pred zajtrkom. Otrokom je bilo zelo všeč, saj jim damo možnost, da tudi sami pokažejo kakšno vajo. Seveda pa ni manjkalo pogovora o slovenskih športnikih in športih nasploh.

Mesec smo zaključili z zdravo sladico.

Vzgojiteljica Sanja

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost