30.9.2018 – P4 – Poj z menoj


To je naslov naše pesmice, ki jo vsako jutro zapojemo v jutranjem krogu, ko dežurna preštejeta otroke. Z njo začnemo naš novi dan v vrtcu.

Tako je  bilo po prijetno preživetih počitnicah lepo srečati  prijatelje. Razveselili smo se drug drugega, veliko smo si imeli povedati.  Z veseljem pa smo v našo skupino sprejeli tudi mlajše otroke. Hitro smo se spoprijateljili in se začeli skupaj igrati. Starejši so z veliko odgovornostjo sprejeli tudi skrb za mlajše kadar smo na sprehodu ali kadar potrebujejo kakšno pomoč. Vsi smo poskrbeli, da  je  v naši skupini lepo, prijetno in zabavno.

Mesec september nam tako mineva v skupni igri, petju, plesu, gibanju v igralnici in veliko časa na prostem. Prebiramo zgodbice, prisluhnemo pripovedovanju otrok, likovno in glasbeno ustvarjamo,  in se družimo z otroki drugih skupin. Otroci so izdelali svoj portret: obrisali izrezali, narisali in oblekli svojo podobo. Z izdelki smo okrasili igralnico in garderobo.

Otroci so si poiskali svoj prostor v igralnici, predalček na hodniku in v garderobi.

V parku in okolici nabiramo jesenske plodove in listke. Seveda pa jih prinašajo tudi otroci od doma, ko jih naberejo na sprehodih s svojimi starši. Plodove smo nato razvrščali in iz njih izdelujemo dekoracijo za prostore v vrtcu.

V mesecu septembru je bilo pri nas veliko pestrega dogajanja.

 

Andreja in Nina