30.12.2018-DV2-PRAZNIČNI DECEMBER

Tako kot ponavadi je bil tudi letošnji december poln dejavnosti, ki so napovedovale prihod dobrih mož.

V načrtovanje dejavnosti so se vključili otroci. Z nekaterimi smo se spomnili lanskega decembra in dejavnosti, ki so nam bile najbolj všeč. Med najbolj priljubljenimi je bil seveda adventni koledar, ki je za vsak dan napovedal dejavnost. Letošnje šolsko leto pa smo ga oblikovali nekoliko drugače. Pri prebiranju knjig smo odkrili tudi knjigo z ugankami. Ker je bila otrokom zelo všeč, smo se odločili, da bodo v letošnjem koledarju skrite uganke, ki se bodo nanašale na praznični december. Otroci so tako poleg spoznavanja številk, razvijali tudi občutek  za rime ter logično mišljenje.

Veliko je bilo tudi glasbe, petja in plesa. Pri jutranjem razgibavanju smo si nadeli praznična oblačila ter plesali na želene pesmi – tudi na tiste malo manj primerneJ. Ko smo v ples vključili tudi mikrofon, pa je bila zabava na višku. Otroci so se povsem prepustili glasbi in njenim ritmom ter v celoti pokazali svoje pevske in plesne sposobnosti. Pred počitnicami so se nam pridružili tudi otroci iz mlajše skupine, ki se sicer niso v celoti prepustili, ampak so samo strmeli v nastopajoče.

Vzgojiteljici iz mlajše skupine sta za vse otroke odigrali lutkovno igrico, nato pa je sledilo likovno poustvarjanje, kjer so se otroci spoznavali z novo tehniko, in sicer risanje z ogljem.

Obiskali smo tudi dedka Mraza. V pismu, ki nam ga je predhodno pustil v koledarju nam je povedal, da nas že nekaj časa opazuje, kako smo ustvarjalni, da pa nas želi opozoriti na neprimerno ravnanje s knjigami. Na njegovo prošnjo smo morali najprej napisati pravila lepega ravnanja s knjigami, ki smo ga obesili na vidno mesto. Ko je videl, da smo se naloge lotili resno pa nas je povabil k sebi, kjer so s palčki in babico Zimo pripravili pravljico, rajanje in seveda na koncu tudi darila. Kaj smo dobili, pa uganite sami.

 

Zapisala Zala Jazbec, dipl.vzg.