30. 10. – P2 – Jesenska dekoracija

Tema jesen se v naši skupini še nadaljuje, otroci vsak dan opazijo nekaj novega. Več barv na drevesih in hkrati manj listja na drevesih in več ‘stvari’ na tleh. Ko otroke peljemo na igrišče, se najprej zapodijo pod drevesa, nabirajo listje in tekmujejo, kdo jih bo nabral več in lepše barve. Listje prinašajo vzgojiteljicam, me pa jih shranimo in stisnemo, saj vemo, da bodo otroci ustvarjali z njimi.

Tako smo spet pri lepljenju in barvanju listja in drugega materiala. Ostalo nam je še nekaj papirnatih krogov, ki so jih otroci oblepili z listjem, tako da sta naši garderoba in avla polni otroških izdelkov.

Vsak dan se pogovarjamo, kaj vse najdemo v naravi, otroci se že ponavljajo, kostanj, žir, želod, lešniki, listje, orehi… Ko pa jih vprašam, kako bi naredili gozdna tla? Ideje se zvrstijo. Na nek takšen material bi jih dali, da bi se obdržali in ne bi vse padlo dol! Izbrali smo glino. Otroci so si sami izbrali material in naredili svoja gozdna tla – kot jih vidijo oni.

Ker nam je čez teden tudi malo ponagajalo vreme, smo se morali zadržati v igralnici, vendar za nas to ni ovira. Vsako jutro telovadimo, pojemo, plešemo, ustvarjamo. Ker se otroci veliko poslužujejo likovnega kotička, smo tudi ta dan ponudile likovne pripomočke. Liste, barve in namesto čopičev dodale plutovinaste zamaške in gobice iz pene. Nastala so jesenska drevesa, polna lepih in pisanih barv.

Jesensko listje kam hitiš, ujeli bi te radi. Ko z vetrom rajaš in vrtiš, kot zlato s kolo.

Zapisala: Sanja Marat