29.09. – P2 – Teden mobilnosti

Teden brez avtomobila smo na kratko obeležili tudi v naši skupini. Pogovarjali smo se, kako otroci pridejo v vrtec in v jutranjem sprejemu opazovali, s čim se pripeljejo ali pridejo peš. Ker so naši otroci doma pretežno v bližini vrtca, se jih nekaj pripelje s kolesom, nekaj jih pride peš, nekateri otroci pa se do ograje vrtca pripeljejo z avtom s starši, nato pa peš po potki do vrtca. Velikokrat je žal tako, da imamo oddaljene službe in je naše prevozno sredstvo avto.

Smo pa ravno zato ta teden večkrat šli na sprehod skozi park, do knjižnice, do policije… Otroci so uživali v lepem vremenu, sprehodu, hkrati pa smo se naučili ali ponovili osnove bontona v prometu – kako pravilno prečkamo prehod za pešce, kako pozdravimo mimoidoče in kakšna je hoja po pločniku. Zadnji dan v tednu smo se sprehodili tudi do starega dela mesta Krško, kjer so v sklopu tedna mobilnosti imeli pripravljene dejavnosti za starejše skupine otrok.

Naša tema o vodi se nadaljuje, otroci vsak dan kaj novega povedo in se tudi nekaj novega naučijo. Voda ni samo za žejo, z njo se lahko umivamo, se v njej kopamo, lahko tudi zalivamo rože, z njo ustvarjamo.

Ustvarjali smo z barvami in vodo ter nastale so risbe s tehniko odtiskovanja – seveda na temo vodne kapljice.

Kot vsako leto si enkrat mesečno pripravimo zdravo sladico, pripravijo jo slavljenci, ki so slavili rojstni dan v tekočem mesecu. Sedaj je bila to prva izkušnja z zdravim obrokom – sladico (skuta, med, lešniki, čokolada v prahu, mandeljni, sadje). Niso bili vsi otroci navdušeni nad okusom, ampak poskusili pa so.

Vzgojiteljica Sanja

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost