28. 09. – P2 – Zdrava sladica

Mesec september se končuje, mi pa smo pridni, se igramo, učimo novih deklamacij, prepevamo pesmi, likovno ustvarjamo. V knjižnici smo si izbrali pravljico Pod medvedovim dežnikom, ki jo prebiramo vsak dan. Otroci so izkazali željo po striženju s škarjicami, zato smo izkoristili priliko in izrezane koščke papirja uporabili. Narisali smo na plakat velik dežnik in medveda, otroci pa so s koščki papirja ju polepili. Predlagali so, da jih izobesimo v avli našega vrtca.

Tudi v projektu Zdravje v vrtcu smo naredili korak naprej – otroci so dežurni in pripravljajo pogrinjke. Vsak dan določimo nova dva dežurna, ki pripravita prtičke, pribor, krožnike, skodelice. Pred obrokom si zaželimo dober tek in tekom obroka pazimo na bonton prehranjevanja. Po obroku otroci sami pospravijo pribor, krožnike, si s prtičkom obrišejo usta in ga odvržejo v koš ter stol pospravijo k mizi. Takorekoč to delamo vsak dan, večkrat na dan in vsakodnevna rutina otrokom kmalu pride v navado.

Za konec meseca smo z našim slavljencem naredili prvo zdravo sladico v tem šolskem letu. Nekaj otrok ne pozna naše zdrave sladice, ampak so bili presenečeni nad okusom. Komaj čakamo že nadaljno praznovanje rojstnih dni.

Zapisala: Sanja Marat