27.6.2020 – C9 – Dejavnosti po »Coroni«

V mesecu maju smo končno lahko odprli vrata našega vrtca, ki so zaradi epidemije bila zaprta vse od sredine meseca marca. Otroci so vrnitev komaj čakali, razpoloženje, vzdušje, energija v igralnici so bili na višku svojih moči.

Otrokom sva na začetku omogočili veliko skupne igre. Veliko dejavnosti, stvari, …  je zaradi priporočil NIJZ-a še bilo okrnjenih oz. delno spremenjenih, a trudili sva se, da so se otroci v vrtcu dobro počutili. Veliko smo se pogovarjali o koronavirusa, prebirali pravljico »Peter, Evelin in strašni koronavirus«, vsak otrok je narisal, kako si ga predstavlja. Otroci so pravljico takoj sprejeli in z njihove strani je bila zaželena večkratna ponovitev. Pridno so upoštevali vsa priporočila NIJZ-a in si temeljito umivali svoje roke.

Veliko smo hodili na sprehod do bližnje pešpoti ob reki Savi ter se poigrali tam.

Veliko smo ustvarjali, saj smo pripravljali okrasitev za hodnik ter našo igralnico. V mesecu maju in juniju je naša tema bila »Življenje ob in v vodi«, zato smo ustvarjali na to temo.  Hkrati pa smo ob teh dejavnostih razvijali tudi naše prstne spretnosti ter grafomotoriko.

Otroci C9 z Anito in Majo

Zapisala: Anita Planinc, dipl.vzg.pred.otrok

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost