26.9. – DV1 – Jesenske dogodivščine

September se že preveša proti koncu in jesen nam krepko trka na vrata. Začutili smo jo skozi vaše skrbno pripravljene jesenske plodove.

Otroci so najprej vse potipali, se igrali z orehi, lešniki, koruzo, bučami, želodi… Prelagali so jih v manjše in večje posodice, jih zlagali po vrsti, velikosti, z njimi “kuhali”, starejši so jih že poimenovali, ugotavljali kje rastejo. Ruženja koruze se lotevamo na igrišču, saj smo lahko pri tem bolj svobodni. To je super vaja za fino motoriko, nekateri otroci so pokazali izjemno koncentracijo in potrpežljivost.

Dobili smo celo vrečo jabolk in se zato odločili, da spečemo jabolčni zavitek. Nekateri otroci so z veseljem pomagali in nastal je odličen “štrudelj”, kateremu se ni mogel upreti nihče.

Ježek nam rad zapoje pesem: “Ježek teka teka in se kotali, jabolka in hruške nabadati hiti…” Mogoče imajo pa zato otroci tako radi jabolka :).

V sredo smo poizkusili vse dobrote, ki ste jih prinesli. Vsako zelenjavo, sadje, zelišče smo poimenovali, jo pogledali, povonjali ter seveda poizkusili. Najbolj so nam bile všeč maline, ki jih je prehitro zmanjkalo, tudi grozdje je med ljubšimi, nad čebulo pa nismo bili preveč navdušeni :).

Dedi nam je prinesel velike kartonske škatle, ki smo jih kar takoj uporabili. Otroci neznansko uživajo, ko se škatla spremeni v hišo, avto ali pa se vanjo zaprejo in se smejijo v temi.

Še nekaj aktivnosti na jesensko temo nas čaka, se javimo spet kmalu!

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost