26.2.2020 – NALEZLJIVE BOLEZNI V VRTCU, KORONAVIRUS

Spoštovani starši!

V zadnjem času vas večkrat obveščamo o stanju obolevnosti otrok v vrtcu. Uprava dnevno zbira podatke o številu bolnih otrok in vrsti bolezni. Enkrat na teden (običajno sreda ali četrtek) objavimo podatke na spletni strani. Podatke o obolelosti posameznih otrok lahko dobimo le od vas, zato vas ponovno pozivamo, da redno obveščate svojo vzgojiteljico. V tem tednu podatkov ne bomo objavili, saj zaradi počitnic ne bi bili realni.
Veliko se v zadnjih dneh govori o koronavirusu. V Sloveniji ga še ni, obstaja pa verjetnost, da se bo v kratkem pojavil tudi pri nas. Pozivamo vas, da na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) spremljate dogajanje v zvezi s širjenjem virusa in načinom preventive.
Če se bo virus pojavil na našem območju, ali celo v našem vrtcu, bomo nemudoma sprejeli najstrožje ukrepe in vas o tem seznanili. Za zdaj pa čakamo na nove informacije.

Še enkrat pa bi vas spomnili na običajna ravnanja v primeru večje pojavnosti nalezljivih bolezni:

  • Otrok, ki ima bolezenske simptome, mora ostati doma.
  • Vzgojiteljice imajo navodila, da odklonijo otroke z bolezenskimi znaki.
  • Vzgojiteljice bodo v skupinah izvajale dodatne higienske ukrepe.
  • Priporočamo, da podobne ukrepe izvajajo tudi starši v domačem okolju.
  • Tisti, ki ste bili v tujini, se pri zdravstveni službi pozanimajte glede zdravstvenega stanja.

Datum: 26.2.2020                                                                                      Uprava Vrtca Krško

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost