25.3. – DV1 – Materinski dan

Materinski dan je za nas pomemben praznik, saj je mama v tem obdobju otroka središče vesolja. Vedno se na njega pripravimo, včasih organiziramo srečanje, kot je pohod okrog ribnika. Letos smo se morali vsemu temu odpovedati v imenu zdravja.

Naj vam povem, da smo vam hoteli narediti sliko ljubezni, ko otrok pošilja poljubčke, na sliko pa smo hoteli nalepiti srčke. Nekaj otrok sem že slikala, da bi jih uporabili za sliko in te fotografije sedaj delim, naj vam pričarajo vsaj majhen nasmešek na obraz <3.

Želim vam čudovit materinski dan, veliko vas je doma s svojimi otroki in zato so gotovo še bolj srečni.  Naj bodo dnevi, ki so še pred nami čim bolj mirni, pazite nase, ostanite doma. Imamo čudovito priložnost, da se še globlje povežemo s svojimi ljubimi. Tistim, ki morate opravljati svoje nujno delo za širše dobro pa želimo vse dobro, veliko moči, potrpežljivosti in zdravja.

Delim še en čudovit zapis v razmislek, ki ga je v Slovenščino prevedel moj mož in neumorno kroži po družbenih omrežjih. Naj vam seže do srca, kot je nama.

Človeštvo je dobilo takšno bolezen, kot si jo je zaslužilo.

🌷Naravo smo nehali ceniti in zato smo dobili tako bolezen, da začutimo, kako je naše bivanje v njej tako dragoceno.

👪 Nehali smo delati za družino, zato nas je ta bolezen zaprla po domovih, da smo se ponovno naučili, kako funkcionirati kot družina.
👵👴Nehali smo ceniti stare in bolne in zato nas je ta bolezen spomnila, kako ranljivi so.

👩🏥Nehali smo ceniti zdravnike in farmacevte, da smo ugotovili, kako nenadomestljivi so.

👩🏫Nehali smo spoštovati učitelje in zato je ta bolezen zaprla naše šole, da bi starši lahko začutili kako je poučevati….

🛥      Mislili smo, da lahko kupimo vse, da smo lahko kjer koli in s komer koli si želimo in zato imamo tovrstno bolezen, da spoznamo, da nismo vsemogočni.

🛒 Prosti čas smo preživljali v nakupovalnih središčih, zato jih je bolezen zaprla, da se zavemo, da si sreče ne moremo kupiti.

👗Veliko pozornosti smo posvetili svojemu videzu, zato nam je bolezen prekrila obraze, da smo spoznali, da naša lepota tam ne obstaja.

🦠 Mislili smo, da smo gospodarji tega planeta, zato smo dobili to bolezen, da bi nas lahko nekaj tako majhnega, kar ni mogoče niti videti, pokorilo in nam dalo nekaj ponižnosti.

❤Ta bolezen nam je veliko vzela, hkrati pa nam daje priložnost, da se tako naučimo in razumemo, kaj je v življenju najbolj pomembno.

Michaela Rekl

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost