23.10.2018 – P4 – Jesenski pohod

V torek, 23.10. smo se P3 in P4 odpravili  na naš prvi pohod. Izvedli smo ga v  okviru športnega programa Mali sonček. Otroci so prišli v vrtec športno urejeni.  Ker sta obe skupini zelo pestro starostno zastopani  ( 3-6) smo se odločili, da je cilj našega pohoda gozdna jasa na poti proti Gori.

Odpravili smo se iz vrtca, mimo igrišča Šajspoh, do Fakultete za energetiko na Hočevarjevem trgu. Pot nas je vodila naprej po ulici Pod goro, kjer stanuje kar nekaj naših otrok. Cesta se je vzpenjala in prišli smo do mostička, kjer je pisalo, da nas pot pripelje do gradu Friderika Celjskega. Mimo mostu smo nadaljevali pot proti Gori.

Opazovali smo naravo, gozd, šelestenje listja in pisane barve dreves. Opazili smo tudi gobe, ki se jih nismo dotikali saj jih nismo poznali. Na poti smo opazili tudi veliko kotanj, izkopanih lukenj, mah na drevesih, žir, želode, ki imajo repke.

Pot nas je vodila mimo komunalne stavbe Rore do odcepa na gozdno pot. Hodili smo po listju, ki je prijetno šelestelo. Na manjši gozdni jasi smo se odpočili. Pogledali smo proti drevesom in ugotovili, da rastejo hrasti in bukve. Hrastovo drevo ima hrapavo skorjo in na njem rastejo želodi. Bukev pa ima gladko skorjo in na njej raste žir. Otroci so ugotovili, da so tudi listi zelo različni. Nekaj plodov smo nabrali in jih nesli s seboj v vrtec.

Andreja