21. 11. – Z2 – Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. 11., smo na Tradicionalni slovenski zajtrk na Zdolah medse povabili čebelarja, g. Francija Bana.

Zjutraj so otroci v igralnici starejših pripravili pogrinjke in medse povabili še najmlajše iz naše enote. Pri polni mizi dobrot smo se pogostili s slastno hrano, ki so jo prispevali:

  • med – Čebelar Franci Ban, Zdole
  • domač kruh – kmetija Gnidica, Sevnica
  • domače maslo – kmetija Kranjec, Sela pri Dobovi
  • jabolka – eko kmetija Lenček, Trška gora
  • mleko – kmetija Zupančič, Krško

Po slastni pojedini smo najprej skupaj zapeli, nato pa smo se s čebelarjem pogovarjali o tem, kako skrbi za čebele in o predelavi medu.

G. Franciju in njegovi družini se zahvaljujemo za obisk in za med, ki nam ga je podaril ob tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Zapisala: Simona Agrež Franko, mag. prof. pred. vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost