2.10.2018 – C7 – Plesno doživetje

Da bi otroci ples doživeli res čim bolj popolno, sem v goste povabila plesnega učitelja iz Plesnega kluba Lukec.

G. Luka Vodlan se je vabilu takoj odzval in otrokom pripravil nepozabno plesno doživetje.

Otrokom sem povedala, da bomo jutri plesali, a ne tako, kot to počnemo ponavadi, da nas bo ples učil plesni učitelj. Takoj so bili navdušeni. Deklice so hitro povedale, da se pleše v kiklicah in bodo jutri v kiklicah. Naslednji dan so se že zjutraj vrtele in občudovale krilca, prav tako pa tudi dečki niso pozabili, da dobimo obisk.

Že, ko je Luka vstopil, se je čutilo pričakovanje, kaj bo sledilo.

Najprej smo se v igralnici pogovorili, otroci so se predstavili in ugotovili smo, da je tukaj premalo prostora za ples, zato smo odšli v telovadnico.

Posedli smo se, da je Luka pripravil, kar je potreboval, nato nas je povabil v krog in povedal, da se moramo najprej ogreti in danes seveda s plesom. Vsi smo ponavljali gibe – oponašali živali, o katerih je pela pesem.

Potem so sledile še ostale pesmi in vsaka ima svojo koreografijo. Gibe nam je učitelj vedno predstavil in nazorno pokazal preden se je začela glasba.

Otroci so gibe sicer res delali nekoliko po svoje, ampak videti je bilo, da se trudijo in želijo plesati kot Luka. Res so uživali in kar ni jim bilo dosti, tako da se je  plesna urica razvlekla v krepko plesno uro.

Na koncu so otroci komaj umirili svoje navdušenje, ko sem jih spraševala, kako je bil ta otroški ples. Nekoliko sem poizvedovala, če tudi odrasli plešejo tako kot otroci in naši otroci že vedo, da ati in mamica plešeta drugače, da se držita.

Za konec je Luka presenetil in izzval vzgojiteljico, da skupaj pokaževa, kako odrasli plešemo, četudi se ne držimo za roke. Ja, otroci so spremljali z široko odprtimi očmi.

Naslednji dan smo se pogovorili o plesnem doživetju in naredil plakat. Otroci so si zapomnili (neverjetno) vse pesmi in povedali, da je Luka imel s seboj glasbilo (zvočnik), ki je »špilalo tako fajno muziko in je bilo super plesat«.

Učitelju Luki hvala za obisk in čudovito doživetje, otroci pa mi pravijo, da bi ga še kdaj povabila  in mu pridno rišejo risbe.

Zapisala: Branka Bibič, vzg.