19.9.2019 – DV2 – SUPER KRILA

Naša praznovanja so tudi leto tematsko obarvana. Otroci so si letošnje šolsko leto izbrali naslednje teme: Dinozarvi, Ledeno kraljestvo, Metuljeva dežela in Super krila. Poleg dveh novih tem smo jim dodali še praznovanje v dveh delih. Tako začnemo s praznovanjem že v jutranjem krogu, ko slavljenec nese globus tolikokrat okoli »Sonca« (sveče),  kolikor je star. Medtem pokažemo fotografije, za vsako leto eno. Ko dopolni svoja leta, zapojemo Vse najboljše in slavljenec ugasne svečo.

Sledi drugi del, kjer slavljenec izbere toliko prijateljev, kolikor je star. Ta skupina pripravlja torto, ostali pripravljajo prostor.

Tokrat smo prostor uredili v letališče. Poiskali smo vsa letala, prometne znake in kocke, s pomočjo katerih smo uredili parkirišče za naša Super krila. Medtem pa so otroci skupaj s slavljencem izdelali skutnega ježka.

Nato smo ob zvokih Super kril poleteli v zrak. Njihova naloga pa se je glasila, da se morajo zmeraj, ko v glasbi zaslišijo besedi Super krila, zavrteti.

Ker Super krila na svoji poti rešujejo različne naloge, smo jih tudi mi. S pomočjo kartic smo preizkušali nas spomin. Tako smo morali kartico hitro pogledati, nato pa povedati, kaj je bilo na sliki in kakšne barve. Če smo nalogo dobro opravili, smo lahko zaplesali ples po izboru slavljenca.

Na koncu je seveda sledilo  izrekanje voščil in sladkanje s torto.

Zapisala Zala Jazbec, dipl. vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost