18.9.2020 – DV2 – METULJEVA ZABAVA

Že nekaj let se v naši skupini na začetku šolskega leta dogovorimo, kako bomo praznovali rojstne dni. Letošnje šolsko leto smo teme dopolnili z novimi vsebinami. Tako smo obdržali Metuljevo zabavo in Super krila, dodali pa Miki Miško in Robojajčke.

Naše prvo potovanje smo začeli v Metuljevi deželi. Zaradi posebnih razmer smo morali praznovanje nekoliko prilagoditi. Žal otroci ne smejo prinašati oblačil in igrač, zato se trudimo ustvariti vzdušje s stvarmi, ki jih imamo v igralnici. Kljub temu nam je uspelo.

Spremenili smo tudi začetek praznovanja, saj slavljenka ni smela povedati, kakšno zabavo si želi. Otroci so se trudili ugotoviti temo s pomočjo uganke. Rešitev uganke pa se je skrivala v balončku, ki ga je držala slavljenka. Ko so otroci povedali rešitev, je slavljenka počila balonček in s pomočjo slikovnega materiala so ugotovili, ali je njihova rešitev pravilna.

Sledila je priprava prostora in torte. Tortica je bila v obliki metulja.

Ob spremljavi  instrumentalne glasbe so otroci kot metulji priplesali na »prizorišče«, kjer jih je že čakala slavljenka.

Slavljenka je  izvlekla kartico z metuljem – na eni je metulj na rožici in na drugi metulj, ki leti.

Pri metulju na rožici si otroci metuljčka iz papirja položijo na nos in ponesejo na drugo mesto. Pri metulju, ki leti pa slavljenko na odeji dvignemo in zazibamo.

Med posamezno igro smo zaplesali plese po izboru slavljenke.

Na koncu smo slavljenko povabili k tortici. Izrekli smo ji voščila, zapeli Vse najboljše ter ji podarili naše risbice in lovilec sanj.

Zapisala Zala Jazbec, dipl.vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost