18.9. 2019 – DV2 – LEDENO KRALJESTVO

Naš čarobni balon nas je popeljal tudi v čisto pravo Ledno kraljestvo. Sredi septembra smo si ustvarili ledeno pravljico s snežaki, snežinkami, ledenimi kralji in kraljicami.

To je bil poseben dan za našo deklico, ki je praznovala svoj 4. rojstni dan.

Praznovanje poteka v dveh delih. V prvem delu, začnemo ga v jutranjem krogu, narišemo na tla elipso. V elipso postavimo svečo, ki predstavlja Sonce in globus, ki predstavlja Zemljo. Prižgemo svečo in povemo, da Zemlja potrebuje eno leto, da se enkrat zavrti okrog, Sonca.

Slavljenka nese globus tolikokrat okoli Sonca kolikor je stara. Medtem pokažemo fotografije, za vsako leto eno. Ko dopolni svoja leta, zapojemo Vse najboljše in slavljenka ugasne svečo.

Sledi drugi del, kjer slavljenka izbere toliko prijateljev, kolikor je stara. Ta skupina pripravlja torto, ostali pripravljajo prostor.

Za ledeno kraljestvo pripravimo lučke, snežinke in druge okraske. Otroci se oblečejo v oblačila princev in princes.

Sledi zabava na Ledenem dvoru. Slavljenka in prijatelji prikorakajo v ritmu pesmi Ledeno kraljestvo – Zaživim in se priklonijo Elzi ali Ani. Elza/Ana ima čarobno palico (dežna palica), s katero podeli obiskovalcem čarobno moč v obliki snežink.

Zapisala Zala Jazbec, dipl. vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost