16. 11. 2019 – K1 – Tradicionalni slovenski zajtrk

Leto je naokrog in v petek 15. 11. 2019, smo ponovno obeležili dan slovenske hrane, v okviru katerega poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegov namen je spodbujati zdrav način prehranjevanja ter uživanje lokalno pridelane hrane.

Na ta poseben dogodek smo se pripravljali že dan prej, ko smo se poučili o živilih, ki sestavljajo slovenski zajtrk in se podrobneje posvetili pomenu čebel v življenju, zdravju človeka. V ta namen smo si ogledali kratek izobaževalni film o čebelah, oblikovali smo čebelice iz plastelina ter iz izrezanih sličic izdelali plakat o slovenskem zajtrku. V petek so nas na mizi pričakale domače dobrote: kruh, maslo, med, mleko in jabolka, kar smo z velikim užitkom pojedli. Spremljala nas je dobro znano pesem “Čebelar”, v nadaljevanju pa smo se zelo razveselili tudi obiska čebelarja, ki nam je slikovito opisal svoje delo ter predstavil nekaj zanimivosti o čebelah.

Mojca Ašič, vzg.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost