16.05. – P2 – Maj

Po prvomajskih počitnicah smo skočili v mesec maj, ki pa je žal s seboj prinesel obilico dežja. Res, da se ne moremo igrati zunaj, na igrišču ali se sprehoditi čez mesto, vendar pa smo bili vseeno dobre volje in spočiti od dolgih počitnic.

Nadaljevali smo z dejavnostmi, ki smo jih imeli v mesecu aprilu, dokončali smo ptičke v gnezdu in tako stopili v pomladni čas.

Otroci so igrivi, navihani, predvsem pa radi ustvarjajo in se veliko pogovarjajo. Ker pogovor poteka tudi pri mizi med obroki, sva s kolegico otroke povprašale, kako bi lahko to prenesli v aktivno dejavnost. Deček je predlagal, da po zajtrku vse pospravimo in damo mize skupaj in se pogovarjamo. In res smo tako naredili – poimenovali smo aktivnost ‘Okrogla miza’. Skupaj smo dali tri mize, otroci so se posedli okrog in pričel se je pogovor, čisto preprosto. Vzgojteljici sva teme pogovora spremljali in vse skupaj zapisali na velik list. Izpostavili smo predvsem, kaj imajo otroci radi, katere igre se radi igrajo in kaj bi radi ustvarjali.

Do kakšnega zaključka smo prišli, pa v nadaljevanju.

Vzgojiteljica Sanja