15. 10. – Zdole 2 – Na sprehodu s policistoma

Danes so otroci v naši igralnici doživeli pravo presenečenje. Zjutraj sva jim vzgojiteljici povedali, da nas bo nekdo obiskal, kdo – pa je še skrivnost. Otroci so tako ugibali, če bo to zobna miška, Dedek Mraz, Božiček, škrat… po zajtrku smo se odpravili pod našo senčnico, kjer smo nestrpno pričakovali obiskovalca. In kar naenkrat se je pripeljalo ogromno policijsko vozilo. “Policija!” so vzklikali otroci. Iz policijskega avtomobila sta prišla policista, ki smo ju spoznali že lani in nas vsako leto obiščeta.

Tako smo tudi danes z velikim veseljem in navdušenjem preizkušali njuno zaščitno opremo, si natikali kape, preizkusili “lisice”…

Komaj smo dočakali, da smo šli še v “zapor” v avtomobilu, kjer so otroci navdušeno kričali in se smejali.

Prijazna policista pa sta nas tudi povprašala, če smo že ugotovili, kaj je v našem kraju novega. Hitro smo prišli do odgovora otrok, da imamo pločnik in zebro. Povabila sta nas na skupni sprehod skozi Zdole.

Na sprehodu smo s policistoma obnovili, kako hodimo po cesti, na kaj moramo biti še posebej pozorni in predvsem, da pazimo nase in na prijatelja, ki se nas drži.

Preživeli smo čudovito dopoldne, policistoma PP Krško pa se najlepše zahvaljujemo za čas, ki sta nam ga namenila.

Zapisala: Simona Agrež Franko, dipl. vzg.