14. 4. – ZDOLE – Ciciolimpijada

V petek smo na enoti Zdole gostili otroke in vzgojiteljice iz enote Pravljica. Na naši, že tradicionalni olimpijadi, smo izvedli pet gibalnih nalog. Prireditev smo pričeli z razgibavanjem ob plesu Od glave do peta. Prva naloga je poskrbela za ogrevanje, saj so otrocih v parih, z vedrom, v košaro prinašali po eno žogico. V drugi nalogi so pokazali, kako spretni so ob ciljanju plastenk z žogo. Pri tretji nalogi je bilo potrebno biti zelo pozoren na to, kdaj prideš na vrsto za prijemanje žoge, ter biti dovolj spreten, da je ne izpustiš. V četrti nalogi so si otroci podajali žogo pod nogami, zadnja naloga pa je bil poligon, kjer se je bilo potrebno čim hitreje splaziti skozi obroče, skakati v in iz obroča, teči okoli ovire in nazaj do naslednjega tekmovalca.

Za otroke iz Zdole so navijali tudi naši malčki.

Otroci vseh treh skupin, ki so tekmovale, so pokazali veliko spretnosti in hitrosti, tako so bili rezultati na koncu zelo tesni oziroma skoraj izenačeni.

Ciciolimpijade in srečanja z enoto Pravljica smo vedno zelo veseli, naslednje leto pa zopet potujemo na športne igre v Pravljico.

Zapisala: Simona Agrež Franko, mag. prof. pred. vzg.