14.3. 2019 – DV2 – MEDIMEDO ZDRAVNIKI

Ko smo se v ponedeljek vrnili v vrtec, smo opazili, da se naše plišaste igrače slabo počutijo. Izmerili smo jim vročino in ugotovili, da so vse zbolele.

Na srečo so nas v četrtek obiskali Medimedo zdravniki. To so prijazni študentje medicine, ki pomagajo otrokom premagati strah pred zdravniki.

Vzeli smo svoje igračke in se z avtobusom odpeljali v vrtec Ciciban. Najprej smo počakali v »čakalnici«. Ko smo bili na vrsti, sta prišli prijazni zdravnici, ki sta našim igračkam razložili, da se naj ničesar ne bojijo. Medimedo jima je pomagal razložiti, kaj vse se skriva v našem telesu in zakaj zbolimo.

Sledil je obisk posebne sobe, kjer je vsak bolnik dobil najprej posebno knjižico, v kateri smo označili, kaj našo igračko boli. Sledil je rentgen, obisk zdravnika in celo kirurgije, kjer smo izvedli pravo operacijo.

Na koncu smo obiskali tudi lekarno. Ker naše živalce niso bile resneje bolne, so jim izbrana zdravila že kmalu pomagala. Tako da so lahko vse po vrnitvi v vrtec že počivale z nami na ležalniku, saj njihove bolezni niso bile več nalezljive.

Zapisala Zala Jazbec, dipl. vzg.