12. 10. – P2 – Kostanjev piknik

Ker nam v Tednu otroka časovno ni uspelo imeti še kostanjev piknik, smo si ga naredili včeraj na našem vrtčevskem igrišču. Zbrale smo se skupine Pravljice 2, 3 in 4. Vzgojiteljice smo zjutraj pripravile peč in zakurile, ko pa se je malo otoplilo vreme, smo se skupaj zbrali in pripravili sladko pojedino. Pečen kostanj smo zavili v mokre krpe, ko se je malce ohladi, so se otroci zbrali okoli mize in se posladkali. Ta veliki otroci so bili tako prijazni, da so lupili kostanj tudi za naše malčke. Hvala!

Obiskala nas je tudi gospa Romana, ki jo je zanimalo, kako pridno si umivamo roke in skrbimo za higieno. Predstavila nam je kratek lutkovni film o pravilni negi rok, mi pa smo ji pokazali, kaj smo se naučili in si zapomnili od njenega prvega obiska. Z demonstracijo rokavice in modre barve nam je pokazala, kam letijo bacili, če jih pravilno ne ujamemo v pregib komolca ali robček. Ponovili smo skupaj z njo in si nato pod njenim vodstvom temeljito umili roke.

V tem tednu pa smo seveda nadaljevali tudi z opazovanjem narave in kako jesen spreminja drevesa. Na sprehodu smo opazili lepe jesenske barve, liste različnih oblik in pisanih barv. Kakšne barve vidite? Oranžno, rumeno, rdečo, rjavo, še malo zelene…

Kako bi mi te barve spravili na list papirja? Ja s čopiči in barvami, so bili navdušeni otroci. Sami so pripravili različne prstne barve, čopiče in vodo. Zraven smo dodali liste, da jih bomo prebarvali, nekaj smo jih celo prilepili in jih pustili na papirju.

Tako, pa je jesen prišla tudi v naš vrtec.

Zapisala: Sanja Marat