11. 4. 2019 – C9 – Mesec marec pri nas

Poleg dejavnosti iz naše teme, tj. Skrbimo za svoje zdravje, smo izvajali tudi vzporedne dejavnosti.

Za dekoracijo naše igralnice smo izdelali mobile rožice. Otroci so sodelovali cel postopek, tako pri prerisovanju šablone rože na papir, kot pri izrezovanju ter lepljenju žogic iz krep papirja nanjo. Otroci so sami pobarvali tulec papirnate brisače z zeleno barvo. Mojo pomoč so potrebovali le pri natikanju vrvice na mobile ter, seveda, na privezovanju mobil na naša okna.

Pogovarjali smo se o naših družinah, preštevali družinske člane naših družin, s stolpičnim diagramom prikazovali število članov posameznih družin ter iz njega nato razbrali, katerih je največ. Na željo otrok smo za naše starše, za darilo ob materinskem dnevu, v batik tehniki naslikali svojo družino. Nastale so res prekrasne slike, katere smo nato le še uokvirili in zadaj napisali posvetilo. Ob materinskem dnevu smo se družili s prijatelji iz sosednjih skupin in skupaj zapeli pomladne pesmi.

Izkoristili smo lep sončen dan in se takoj po zajtrku odpravili na sprehod do ribnika. Tam smo opazovali tamkajšnje živali, mrest, vrhunec sprehoda pa je bila igra na tamkajšnjih igralih. Zadržali smo se kar celo dopoldne, malico in pijačo pa z užitkom snedli kar tam.

Konec meseca smo se poslovili od naše Sare ter se ji zahvalili za vso pomoč, družbo in crkljanje.

Otroci C9 z Anito, Alenko in Saro

Zapisala: Anita Planinc, dipl. vzg. pred. otrok