07. 03. – P2 – Pustovanje

Končno smo ga dočakali, pust velikih ust! Predvsem otroci so bili v pričakovanju, da bodo lahko pokazali svoje maske in kostume.

Že zjutraj so namesto otrok v vrtec prihajale maškare, nasmejane in dobre volje. Po obilnem zajtrku smo se uredili in se skupaj s skupinama P3 in P4 peš odpravili proti občini. Po poti smo s pesmijo naznanjali, da prihajajo maškare in v upanju, da bomo pregnali zimo, smo se ustavili pred občino. S pesmicami, skupinskim plesom in glasnim rajanjem, smo razveselili zaposlene, mimoidoče in se veselili pomladi, ki prihaja. Maškare so plesale, pele.. trarara trarara, je vesela maškara….

Po posladku smo se v koloni odpravili do Valvasorjeve knjižnice, pozdravili knjižničarke, ki nam celo leto z veseljem pomagajo pri prebiranju pravljic in pesmic.

Maškare smo pot nadaljevale čez mesto in pozdravljale mimoidoče, ki so nam mahali v pozdrav. Na poti nas je ustavil prijazen možakar, ki nam je v zahvalo, da preganjamo zimo, ponudil posladek. Maškare iz starejših skupin so se odpravile še do naslednjih vrat, naša skupina maškar pa smo se ustavili še v mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice, kjer smo zapeli pustno pesem.

Sonce je posijalo, oblaki so se razkadili, mi pa smo se odpravili proti vrtcu, kjer nas je čakalo kosilo in slastni krofi.

Vzgojiteljica Sanja