04.02.2020 – C3 – Knjižničarka

Ker so se otroci že dobro prilagodili na dnevno rutino vrtca, na svoje prijatelje in strokovne delavce, smo v skupino povabili knjižničarko, ga. Antonijo Amon.  Z njo sodelujemo že vrsto let. Dobro pozna tudi najmlajše otroke, zato so naša druženja zelo lepa.

Naši otroci so jo videli prvič in jo  takoj sprejeli. Najprej je ga. Antonija otrokom predstavila slikanice. V njih je bilo vse polno različnih živali, vozil in predmetov, ki so otroke zelo pritegnile. Na koncu pa jim je povedala pravljico Petelinček gre na potep. Ob pripovedovanju, je otrokom kazala tudi ilustracije.

Slikanice nam je pustila za določen čas, da se bomo ob njih pogovarjali in zabavali. Otroci morajo glasove, zloge,  besede, stavke najprej slišati, jih ponotranjiti in potem se rodi tudi govor. Pomembno je, da se z otrokom čim več pogovarjamo. Knjige so čudovit pripomoček za to.

Ga. Antonija je otroke pohvalila, ker so tako lepo sedeli in poslušali. Še sama je težko verjela, da so ji tako lepo sledili, glede na to, da so najmlajši.

Na koncu smo ji vsi pomahali v slovo, hkrati se veselimo že našega naslednjega srečanja.

Ga. Antonija je otroke povabila tudi v knjižnico.

 

Bojana in Irena

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost